"Set the body in motion and the psyche will heal itself"

                                                            G.Roth

 

 

 

 

 

 

WAAROM DANS EN BEWEGING ?

 

Dansen bracht mensen in oude tijden al samen om het leven te vieren, expressie te geven aan emoties en met meer vertrouwen in het leven te staan. 
 

  • Dans en beweging is een manier om jezelf te uiten door vorm te geven aan je gedachten, gevoelens, verlangens, dromen.... en verbinding te maken.

  • Bewegen is een belangrijke schakel om de balans tussen lichaam, hart en geest te vergroten en brengt : " veerkracht, plezier, verandering, erkenning, voelen, liefhebben, rust " .....

  • Dansen verscherpt je vermogen om alert en aanwezig te zijn met dat wat er in jouw leven aanwezig is en er met meer rust, aanvaarding en fluidity mee om te gaan.

  • De dans helpt je om terug te keren naar een lichamelijk, verbonden, aanwezig leven.

 

 

WAT IS OPEN FLOOR MOVEMENT PRACTICE?

 

Life is movement. Life is relationship. Movement is relationship. The crucible of this mysterious alchemy is our body.

                                                                                  We offer it an Open Floor" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Open Floor word je via zelfonderzoek uitgenodigd om telkens opnieuw je lichaam te voelen en te ervaren .  Door te bewegen leer je om expressie te geven aan je fysieke sensaties, je emoties, je ‘mind’ en je ziel. En samen met onze 4 relationele verlanges (bij jezelf durven blijven, verbinding maken met anderen, ergens bij willen horen en het geestelijke aspect van alles)  wordt je uitgenodigd om uitdrukking te geven aan wat er in jou leeft 

 

Move & Include is de lijfspreuk van Open Floor.  Tijdens onze beweging integreren we zowel onze fijne, juicy en vreugdevolle momenten als ook onze uitdagende en pijnlijke . We leren hierdoor om vloeiend te blijven en ons zelf te omarmen, te accepteren en te bewegen met wat er is.

 

Een Open Floor Movement Practice is levendig en brengt bewustwording en inzichten via dans:

 

* Hoe kunnen we bewegen en zo al onze gevoelens, andere mensen, onze gedachten, wilde passies en beperkingen hierin meenemen.

* Kunnen we met beweging verzachting brengen voor plekken waar we vastzitten, ook in onze harten en kunnen we meer ruimte      vrijmaken om dieper in verbinding te staan met anderen.

* Wat zou er kunnen gebeuren wanneer we oude terugkerende gedachten transformeren tijdens creatieve dansmomenten

 

Wanneer we deze vragen meenemen op de dansvloer gebruiken we universele elementen die eigen zijn aan ons lichaam zoals ademhaling, gewicht, centeren, vergroten  en verkleinen van bewegingen enz.

Dit vormt de basis van wat we belichaming noemen en is de common ground van iedere embodied practice.

 

 

Wakker worden in ( E) Motion 

 

Maandelijkse woensdagochtenden te Wellen van 9.30 tot 11.30 uur

 

Data: 22/1, 19/2 , 4/3, 1/4 2020

Wakker worden in ( E) Motion is een levendig, bewust dansonderzoek, gericht om weer thuis te komen in ons eigen lichaam. Vanuit ons hoofd weer te zakken in ons lijf, in ons hart en in ons Zijn en alles in beweging te brengen. Elke dans is een uitnodiging om jezelf te ontmoeten zoals je op dat moment bent. Op een bewuste wijze contact maken met je lichaam en via de dans vorm geven aan wat er in je leeft brengt meer rust, veerkracht en geestelijke ruimte.

 

Zin om te genieten van jouw vrije, unieke en bewuste dans, het samen exploreren en je hierdoor te laten inspireren?

 

                          Deze ochtend is open voor iedereen, ongeacht je leeftijd, ervaring of conditie.

Prijs is 20 euro telkens voor 2 uren