top of page

           Soms raak je even het spoor bijster en helpt het als iemand een stukje met je meeloopt

Sweet Medicine gaat samen met jou op zoek naar manieren om in beweging te komen vanuit jouw unieke kwaliteiten en vaardigheden.  En hoe deze kunnen ingezet worden om te groeien naar een bewuster en gelukkiger leven?

 

 

Als therapeute bied ik in de eerste plaats een aandachtige aanwezigheid bij jou en je verhaal.

Jij als persoon met je noden, kwaliteiten en moeilijkheden staat centraal.  In een veilige omgeving kan je verkennen wat er in je leven speelt.  Door dit eerlijk te bekijken en met mildheid te ontvangen, kan je samen met mij zelf gaan ervaren waar je vastzit en daarin inzicht en bewustzijn verwerven. We onderzoeken de mogelijkheden van herstel, groei en aanvaarding.

VOOR WIE ?

 

Volwassenen, hulp- en zorgverleners, leidinggevenden.

 

Voor iedereen die zichzelf beter wilt leren kennen, ontdekken, aanvaarden, veranderen, ontplooien en als mens gelukkiger in het leven wil staan.

 

Allerlei redenen kunnen aanleiding zijn voor therapie :

   

 • Op zoek naar wie ben ik, wat wil ik ..

 • Stressgerelateerde  en emotionele klachten ( Burn- out, angst , spanning, depressie, onrust ....)

 • Relatieproblemen

 • Identiteitsproblemen en zelfbeeld ( motivatie, levensfase,gebrek aan zelfvertrouwen ....)

 • Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen in je leven           

 • Zingeving

 • Vrouwelijke thema’s :  Menopauze , Evenwicht tussen werk en gezin, hoe kan ik terug contact maken met mijn vrouwelijke wijsheid?  

       Mijn sexualteit en sensualiteit als vrouw, je niet gerespecteerd voelen in je grenzen....... 

 

 

WAT IS LICHAAMSGERICHTE THERAPIE ?

 

Een holistische benadering, wat betekent dat zowel emotioneel, mentaal, fysiek en energetische ondersteuning wordt geboden om het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren en je te helpen om een nieuw evenwicht te vinden. Waardoor je in staat bent om  uitdagingen aan te gaan en een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Vele mensen hebben een verkrampte relatie met hun lichaam, kennen hun lichaam niet of keuren het op verschillende manieren af. Gebeurtenissen en belevingen die je meemaakt, worden in het lichaam opgeslagen en bepalen mede hoe je je voelt. Dit heeft invloed op het goed voelen en vertrouwen in zichzelf en hoe iemand uiting geeft aan zijn persoonlijkheid.
 

Het gebruik van het lichaam als therapeutisch middel komt voort uit de idee dat het lichaam en de geest volledig geïntegreerd zijn. In de lichaamsgerichte therapie werken we met beweging, adem en het terug reguleren van het zenuwstelsel om persoonlijke groei te stimuleren of stress en trauma’s te transformeren. 

Lichaamsgerichte therapie zoekt naar een volledige integratie van lichaam en geest en brengt harmonie tussen alle niveaus van de mens.

 

 

WAT IS BRAINSPOTTING ?

 

Brainspotting is een krachtige therapeutische methode die werkt door de onderliggende neurofysiologische bronnen van emotionele en lichamelijke pijn, trauma en andere complexe symptomen te identificeren, te verwerken en uiteindelijk los te laten.

 

Voorbij Praten En Inzicht Krijgen

 

Brainspotting is met andere woorden een tool die begint waar de meeste klassieke praattherapieën eindigen. Met Brainspotting (BSP) is het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en onze verstandelijke vermogens bevinden.

 

Lichaamseigen Helingsproces

BSP werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je probleem te spreken of je ervaringen te analyseren.  BSP richt zich rechtstreeks op de onderliggende somatische (lichamelijke) / neurofyisologische component van je klacht. Eens deze geïdentificeerd is, start in het brein automatisch een lichaamseigen helingsproces dat ervoor zorgt dat bepaalde systemen die in onevenwicht zijn geraakt worden bevrijd en geïntegreerd.

 

Voor meer info zie www.brainspotting.be

 

WAT IS FKC THERAPIE ?

Fundamentele Kinesiologische Communicatie’ is de methode die Dr. Kristien Mechelmans heeft ontwikkeld. Hiermee communiceert de FKC-hulpverlener al 'fundamenteel kinesiologisch testend' met het wetende deel van de cliënt. Met het juist gebruiken van deze techniek kan een FKC-hulpverlener juist en gedetailleerd testen. Hierdoor kan de FKC-hulpverlener weten op welke domeinen de problemen zich situeren, om die dan, laag per laag, aan te pakken.

 

In ‘wat testen’ en 'wat aanpakken' wordt dit nog verder uitgelegd.

Je kan ook nog wat meer lezen over de ontwikkeling van deze techniek en over Kristien Mechelmans zelf.. op  https://www.fkc.website/nl/wat-is-fkc/wat-testen/

In onderstaande link geeft Dokter Kristien Mechelmans een algemene uitleg over ziekte en gezondheid.  Daarna volgt wat meer uitleg en een demonstratie over Fundamentele Kinesiologische Communicatie (FKC).   

https://youtu.be/073o4uVMHnw

 

 

VERSCHILLENDE METHODIEKEN

 

Bij sweet medicine worden er verschillende manieren en methodieken aangeboden om het lichaam als bron van kennis en bewustzijn te gebruiken en te vergroten:                                                                                                                                                                                                                                                                     

 • In de individuele, therapeutische setting wordt er naar jouw verhaal geluisterd en is er de mogelijkheid om via het lichaam, brainspotting en FKC zich te verbinden en te verdiepen in achterliggende  thema´s . Het lichaam liegt nooit en geeft vrij wat nodig is om inzicht en verandering mogelijk te maken.

 • Er wordt tijdens de begeleiding naar jouw als geheel gekeken. Je bent niet je emoties, je gedachten, je gedrag, je lichaam.... maar elk van deze aspecten is wel een deel van jou daarom krijgen ze ook allemaal aandacht

 • Via de open floor sessies:  hier ga je op een speelse, creatieve manier op ontdekkingstocht naar jouw unieke, innerlijke dans. Je wordt begeleid om terug te luisteren en verbinding te maken met de signalen van je lichaam.  Je hebt geen ervaring nodig om jouw innerlijke dans te (her)ontdekken.

 • In de intensievere workshops wordt er gewerkt rond persoonlijke groei en bewustzijn en wordt handelen verbonden met voelen  en inzicht.  Lichaam-psyché en Geest worden samengebracht en geïntegreerd in het lichaam.

 • Zingeving, ceremonies en rituelen vanuit de Noord-Amerikaanse indiaanse traditie ( nl de noordelijke Cheyennes) waar ik samen met mijn man mee verbonden ben. 

Praktische info 

Prijs :  individuele sessie 80 euro voor 60 min .  

Waar :  Dionysius Vanleeuwenstraat 11 ,  3840 Borgloon

Tel :  0494/36.09.69

 

bottom of page