Soms raak je even het spoor bijster en helpt het als iemand een stukje met je meeloopt

Sweet Medicine gaat samen met jou op zoek naar manieren om in beweging te komen vanuit jouw unieke kwaliteiten en vaardigheden.  En hoe deze kunnen ingezet worden om te groeien naar een bewuster en gelukkiger leven?

 

 

Als therapeute bied ik in de eerste plaats een aandachtige aanwezigheid bij jou en je verhaal.

Jij als persoon met je noden, kwaliteiten en moeilijkheden staat centraal.  In een veilige omgeving kan je verkennen wat er in je leven speelt.  Door dit eerlijk te bekijken en met mildheid te ontvangen, kan je samen met mij zelf gaan ervaren waar je vastzit en daarin inzicht en bewustzijn verwerven. We onderzoeken de mogelijkheden van herstel, groei en aanvaarding.

Ik ga ervan uit dat er niet één therapie bestaat die voor iedereen past. 

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop we kunnen zeggen wat er in ons omgaat en ieder heeft zijn eigen taal…  Ik probeer eenieder te verstaan in de taal die hij of zij spreekt en werk volgens de principes van de interactionele omgeving.  Dit is een stroming in de psychotherapie waarbij visies en werkwijzen uit verschillende therapeutische stromingen worden geïntegreerd.

VOOR WIE ?

 

Volwassenen, ouderen, hulp- en zorgverleners, leidinggevenden.

 

Voor iedereen die zichzelf beter wilt leren kennen, ontdekken, aanvaarden, veranderen, ontplooien en als mens gelukkiger in het leven wil staan.

 

Allerlei redenen kunnen aanleiding zijn voor therapie/coaching :

   

 • Op zoek naar wie ben ik, wat wil ik ..

 • Stressgerelateerde  en emotionele klachten ( Burn- out, angst , spanning, depressie, onrust ....)

 • Relatieproblemen

 • Identiteitsproblemen en zelfbeeld ( motivatie, levensfase,gebrek aan zelfvertrouwen ....)

 • Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen in je leven           

 • Zingeving

 • Vrouwelijke thema’s :  Menopauze , Evenwicht tussen werk en gezin, hoe kan ik terug contact maken met mijn vrouwelijke wijsheid?  

       Mijn sexualteit en sensualiteit als vrouw, je niet gerespecteerd voelen in je grenzen....... 

 

 

WAT IS LICHAAMSGERICHTE THERAPIE ?

 

Vele mensen hebben een verkrampte relatie met hun lichaam, kennen hun lichaam niet of keuren het op verschillende manieren af. Gebeurtenissen en belevingen die je meemaakt, worden in het lichaam opgeslagen en bepalen mede hoe je je voelt. Dit heeft invloed op het goed voelen en vertrouwen in zichzelf en hoe iemand uiting geeft aan zijn persoonlijkheid.
 

Het gebruik van het lichaam als therapeutisch middel komt voort uit de idee dat het lichaam en de geest volledig geïntegreerd zijn. De onderliggende idee is dat lichaamsbeweging de innerlijke toestand van de mens weerspiegelt en dat door het lichaam te beluisteren en te bewegen in een therapeutische setting een helingsproces op gang komt. Inwendige conflicten en thema’s komen uit het onbewuste naar het bewustzijn van de cliënt, en komen tot uiting op alle niveaus; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Lichaamsgerichte therapie zoekt naar een volledige integratie van lichaam en geest en brengt harmonie tussen alle niveaus van de mens.

VERSCHILLENDE METHODIEKEN

 

Bij sweet medicine worden er verschillende manieren en methodieken aangeboden om het lichaam als bron van kennis en bewustzijn te gebruiken en te vergroten:                                                                                                                                                                                                                                                                     

 • In de individuele, therapeutische setting wordt er naar jouw verhaal geluisterd en is er de mogelijkheid om via het lichaam zich te verbinden en te verdiepen in achterliggende  thema´s . Het lichaam liegt nooit en geeft vrij wat nodig is om inzicht en verandering mogelijk te maken.

 • Er wordt tijdens de begeleidng naar jouw als geheel gekeken. Je bent niet je emoties, je gedachten, je gedrag, je lichaam.... maar elk van deze aspecten is wel een deel van jou daarom krijgen ze ook allemaal aandacht

 • Via de open floor sessies:  hier ga je op een speelse, creatieve manier op ontdekkingstocht naar jouw unieke, innerlijke dans. Je wordt begeleid om terug te luisteren en verbinding te maken met de signalen van je lichaam.  Je hebt geen ervaring nodig om jouw innerlijke dans te (her)ontdekken.

 • In de intensievere workshops wordt er gewerkt rond persoonlijke groei en bewustzijn en wordt handelen verbonden met voelen  en inzicht.  Lichaam-psyche en geest worden samengebracht en geïntegreerd in het lichaam.

Praktische info 

 

Prijs : Individuele sessie 55 euro voor 60 min .  Koppeltherapie 65 euro voor 75 min.

Waar :  Dionysius Vanleeuwenstraat 11 ,  3840 Borgloon

Tel :  011/91.48.39  of  0494/36.09.69